RSS

23.12.15

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές


Ευχές από καρδιάς για όμορφες γιορτές έδωσαν και πήραν την τελευταία μέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Κι επειδή... "συν Αθηνά και χείρα κίνει...", εμείς του Ε2 είπαμε να φτιάξουμε μια στρατιά ξωτικών από υλικά της φύσης, έτσι, για να πολλαπλασιαστούν οι ευχές και να μην υπάρξει περιθώριο μη πραγματοποίησής τους! 


18.12.15

Βαθμολογία τριμήνου

Ο δικός μου... έλεγχος! :)


Για καλή μας τύχη -μικρών, μεγάλης- ΔΕ βαθμολογείται η ορθογραφία του... ελέγχου μου. Επίσης, για κακή μου τύχη, δεν μπορώ να εισάγω στα e-post it τις καρδούλες και τα φατσάκια που είχε πάνω ο χειρόγραφος έλεγχος. 

Ευχαριστώ και συνεχίζουμε ;)  

12.12.15

Το σχήμα της Ελλάδας

Στις 11 Δεκέμβρη είχαμε Γεωγραφία, Γλώσσα και Μαθηματικά. Ξεκίνησα διαβάζοντας στους μαθητές μου "Το ταξίδι του σύννεφου" από το ΒΜ της Γεωγραφίας Ε' σ. 27, ενώ είχαν τα βιβλία τους κλειστά. Τους ζήτησα να βάλουν τίτλο σ' αυτό που άκουσαν. Έβαλαν. Έπειτα άνοιξαν τα βιβλία τους. Το ξαναδιάβασα. Έδειξα τη διαδρομή του σύννεφου στον χάρτη. Παρατήρησαν το σχήμα της Ελλάδας σε χάρτες του βιβλίου και της τάξης. Τους είπα να κλείσουν τα μάτια και να σκεφτούν το σχήμα της χώρας. Τους μοίρασα χαρτί να σχεδιάσουν τη δική τους Ελλάδα. Τους ζήτησα να τη χρωματίσουν όπως τους αρέσει. Ανταποκρίθηκαν. Έδωσαν και τίτλο στο έργο τους.



Λίγο μετά τους ζήτησα να μου σχολιάσουν την e-συνάντηση με την Αραβέλλα. Το 'καναν. Μ' έπιασα να συγκινούμαι απίστευτα. Τους ζήτησα να μου γράψουν όσα είπαν σε χαρτί. Το 'καναν με μεγάλη όρεξη και πολύ γρήγορα. 
Την τελευταία ώρα, τους είπα να σημειώσουν τρεις ασκήσεις από μια επαναληπτική φωτοτυπία που τους είχα ετοιμάσει για τα Μαθηματικά. Τη μία άσκηση τη λύσαμε παρέα. Λίγο πριν φύγουμε τους είπα ότι ήταν "η μέρα του παιδιού". Αντίδραση: "Αααααα! Γι' αυτό το δώρο που δεν κάναμε μάθημα σήμεραααααααααα!"...

ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!

10.12.15

Σακίδια πλάτης για τους πρόσφυγες

Έχει πάρει καιρό που μας πονάει το θέμα. Μίλησα στα παιδιά. Ή καλύτερα μίλησαν τα παιδιά. Και κάτι μαθήματα περί "Αγώνα με τη δύναμη της αγάπης", "Αγώνα να μοιραζόμαστε τα αγαθά μας με τους άλλους" και διαχωρισμοί εννοιών όπως "πρόσφυγες" και "μετανάστες"... ε... έγινε ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να κοιτάξουμε με περισσότερη προσοχή. 

Η Αραβέλλα Σαλονικίδου είχε την ιδέα να βοηθήσει τα παιδιά των προσφύγων που έφταναν -και φτάνουν- σε τραγικά δύσκολη κατάσταση στη χώρα μας, ξεκινώντας κάτι που, όπως λέει κι η ίδια, δεν ήξερε τι ακριβώς ήταν και τι διαστάσεις θα έπαιρνε. Αγάπη, μοίρασμα, δικτύωση, αλληλεγγύη, προσφορά κι άλλα που δύσκολα χωρούν σε γραμμές. 

9.12.15

Ο Δον Κιχώτης στο σχολείο μας



Μια υπέροχη παράσταση είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σήμερα στο σχολείο μας από το Σχήμα 7. Πρόκειται για την παράσταση "Δον Κιχώτης" σε διασκευή του Δημήτρη Αδάμη. Μικροί και μεγάλοι ενθουσιαστήκαμε από την υπόθεση του έργου, τις ερμηνείες των ηθοποιών, τα όμορφα κοστούμια και το συνδυασμό θεατρικών τεχνικών. Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές της! 

3.12.15

Δανειστική βιβλιοθήκη Ε2


Ξεκίνησε και φέτος η δανειστική βιβλιοθήκη της τάξης μου. Συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής τριάντα οχτώ (38) τίτλοι βιβλίων ποικίλης θεματολογίας και από χθες η μικροσκοπική μας βιβλιοθήκη λειτουργεί δανειστικά. Πρώτη μέρα λειτουργίας της σημειώθηκαν δεκαοχτώ (18) τίτλοι που έκαναν... την πρώτη τους διανυκτέρευση εκτός τάξης. ;) Ήδη σήμερα κάποια παιδιά ήρθαν με το βιβλίο τους διαβασμένο και προς επιστροφή, γεμάτα δε όρεξη να δανειστούν το επόμενο!