RSS

19.11.12

Δυο νέα e-βιβλιαράκια

Έτοιμο το παραμύθι της Ρωξάνης! Η Ρωξάνη είναι ένα εξαιρετικό ρομπότ που έτρωγε μόνο ό,τι ξεκινούσε από "ρ". Μέχρι που ήρθε σε δύσκολη θέση...


Από την τάξη μας όμως δε λείπουν ούτε οι ιππότες, ούτε οι ιπποπόταμοι, ούτε οι... καστροπολιτείες. Αφήστε δε που έχουμε και μια... πλατφόρμα εκτόξευσης πυραύλων! Μάλιστα! Για τα δυο τελευταία... υπεύθυνη είναι η δασκάλα μας των Εικαστικών, η κυρία Ρένα, που είναι εξαιρετικά συνεργάσιμη σε ό,τι της ζητήσουμε... Την ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό! :)



Και μια και λέγαμε για ιππότες και ιπποπόταμους... Ιδού! 
 


17.11.12

16 Νοεμβρίου 2012


Χθες μιλήσαμε για το Πολυτεχνείο. Και αφού είπαμε την Ιστορία του Δρόμου, γράψαμε τα συνθήματα της εποχής στον πίνακα, τραγουδήσαμε πολλά τραγούδια, φτιάξαμε τα δικά μας πλακάτ για την ελευθερία και ζωγραφίσαμε ελεύθερα για τη σημερινή μέρα.











Και μια καταπληκτική ταινία έχει αναρτήσει ο Παραμυθάς μας, εδώ. Δεν την είχα στη διάθεσή μου χθες, αλλά θα την προβάλω με την πρώτη ευκαιρία στα παιδιά. 

3.11.12

Αποταμίευση στη Λιλιπούπολη


31 Οκτωβρίου κάθε χρόνο θυμόμαστε τη μέρα της αποταμίευσης. Το κάναμε και φέτος, αν και δεν είμαι πολύ σίγουρη για το αν μπορεί να έχει νόημα μια τέτοια υπενθύμιση. Χωρίς μεγαλοστομίες και λοιπές... δασκαλιές, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μαριανίνα Κριεζή και η υπόλοιπη αξιόλογη ομάδα της ραδιοφωνικής εκπομπής: "Εδώ Λιλιπούπολη", τα έχει πει όλα και μάλιστα από το 1976. Η Λιλιπούπολη αποτελεί αξιολογότατο υλικό για εμάς τους δασκάλους -και προσωπικά την απολαμβάνω κάθε φορά και περισσότερο. Έτσι, αφού ακούσαμε το ηχητικό παραμύθι, τα παιδιά με μεγάλη προθυμία το ζωγράφισαν κι εγώ, με μεγαλύτερη προθυμία, το έκανα βιντεάκι. Μάλιστα είναι και το πρώτο μου... κατόρθωμα στο youtube! ;)


2.11.12

Κλόουν και κουκουβάγια






Οι κουκουβάγιες είναι πολύ σοφά πουλιά! Δίνουν λύσεις μέχρι και στη... συναισθηματική κρίση!